Steeds meer homo’s hebben een kinderwens

Het aantal homomannen met een kinderwens neemt de laatste paar jaar sterk toe. Is het voor lesbiennes al vrij gewoon om in hun relatie over kinderen na te denken, voor homomannen was dit nog vrij ongebruikelijk. ‘We zien het afgelopen half jaar dat er vier maal zoveel homomannen contact met ons opnemen, als een jaar geleden. Dat is echt een ongekende stijging van het aantal wensvaders’, aldus Jelle Martens, voorzitter van Meer dan Gewenst, de stichting die roze wensouders ondersteunt in hun zoektocht hoe invulling te geven aan hun kinderwens. Voor homomannen is het veel minder vanzelfsprekend om kinderen te krijgen, omdat er altijd een vrouw in het spel moet zijn. Meer dan Gewenst ziet dan ook een toename van het aantal belangstellenden die met de hulp van een draagmoeder hun kinderwens in vervulling willen laten gaan (bron: persbericht).

 

Veel mannen wijken uit naar de Verenigde Staten, omdat het daar juridisch en medisch allemaal een stuk eenvoudiger is dan in Nederland. Het ministerie van Veiligheid en Justitie ziet deze toename ook en onderzoekt hoe de Nederlandse wetgeving beter kan aansluiten op deze toenemende vraag. Ook ziet Meer dan Gewenst een sterke toename van co-ouderschapsvormen. Een homostel kiest er steeds vaker voor om met een alleenstaande (hetero) vrouw van midden dertig, die niet de ideale partner heeft gevonden, hun kinderwens in vervulling te laten gaan en kinderen via een co-ouderconstructie samen op te voeden. Specifiek voor homo’s met kinderwens organiseert Meer dan Gewenst wensvaderbijeenkomsten. De eerst volgende bijeenkomst is op 13 oktober. Ook is er een speeddate avond gepland, om een eerste contact tussen wensvaders en wensmoeders te leggen. De eerste speeddate in april was een daverend succes. Er zijn diverse co-ouderstellen ontstaan. De volgende speeddate is op 8 november. Geïnteresseerden (ook mannen die donor willen zijn) kunnen zich via de website opgeven voor de bijeenkomsten. Meer informatie over deze bijeenkomsten en de activiteiten van Meer dan Gewenst zijn te vinden op meerdangewenst.nl.

Lees ook:Eerste Internationale Conferentie over draagmoederschap voor homo’s
Lees ook:Kinderwens-speeddate Meer dan Gewenst in Nijmegen
Lees ook:Meer Dan Gewenst organiseert bijeenkomst voor wensvaders
Lees ook:Eerste baby op komst na eerste speeddate voor roze ouderschap
Lees ook:Ierland: aantal homo’s met hiv op recordhoogte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>