Man met grotere ballen zorgt slechter voor kinderen

Of de roze medemens er wat mee kan, weet ik niet, maar het is wel een aardig nieuwtje: mannen met grotere ballen schijnen slechter voor hun kroost te zorgen. Dat blijkt uit onderzoek door de universiteit van Emory in deAmerikaanse stad Atlanta. Vruchtbaarheidsdeskundigen weten al langer dat grotere testikels goed zijn voor meer en beter sperma. Daarmee kunnen de gelukkige bezitters meer seksen en partners zwanger maken. Hoe meer kinderen, hoe minder je ervoor hoeft te zorgen, dat komt in de natuur nou eenmaal veel voor.

Ook bij veel dieren is een verband tussen de grootte van de ballen en de zorg voor de jongen bekend, al zijn er ook verschillen. Bijvoorbeeld als een alfamannetje zijn wijfje voor zichzelf wil houden, en andere mannetjes haar stiekem proberen te bevruchten. Die stiekemerds hebben vaak grotere testikels. Ook testosteron speelt een rol: hoe meer, hoe groter de spierbundels, om de concurrentie met andere mannen aan te gaan voor de beste vrouwtjes. Dat kost macho’s veel tijd en dat gaat ten koste van zorg voor kinderen.

Lees ook:Slaap lang genoeg, anders groei je dicht!
Lees ook:Kenianen in alle staten vanwege homoseksuele leeuwen
Lees ook:Intelligente man produceert beter sperma
Lees ook:Berlijnse homo-pinguïns verhuizen naar mannenverblijf
Lees ook:Link homo/pedo in Europarlement gelegd

1 Reacties // Reageer

One thought on “Man met grotere ballen zorgt slechter voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>