Minister Bussemaker spreekt homo’s bij bezoek aan Rusland

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs is van plan met activisten en met vertegenwoordigers van homo-organisaties te spreken tijdens haar bezoek aan Rusland, komende vrijdag en zaterdag. Dat bezoek staat in het teken van het Nederland-Rusland jaar, waarin 400 jaar betrekkingen tussen beide landen wordt gevierd. De minister wil ook de onderdrukking van Russische homo’s aan de orde brengen.

In april vroeg premier Rutte daar ook al aandacht voor, toen president Putin ons land bezocht, maar de Russische president wimpelde dat af door te zeggen dat homo’s niet worden gediscrimineerd. Vrijdag verricht Bussemaker samen met haar Russische ambtgenoot de opening van het cultureel festival ‘Dutch Days in Moskou‘ in onder meer het Gorki park. Daarvoor reist een aantal Nederlandse kunstenaar af, onder wie cineast Paul Verhoeven: hij komt een workshop geven aan jonge Russische filmstudenten. Ook opent de minister een grote Modriaantentoonstelling, met veertig topstukken uit het Haags Gemeentemuseum.

Lees ook:Bussemaker: homo’s Rusland zijn bang
Lees ook:Bussemaker geschrokken van SCP-onderzoek homo-acceptatie
Lees ook:Bussemaker stopt subsidie aan ‘christelijke homo’s’
Lees ook:Bussemaker praat met gemeenten over homo-emancipatie
Lees ook:Senegal: elf mannen opgepakt bij ‘homohuwelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>