Homo acteur wijst Russische uitnodiging af

De 41-jarige Amerikaanse acteur Wentworth Miller heeft een uitnodiging afgewezen om naar het Internationale Film Festival van Sint-Petersburg te komen. Hij speelt de hoofdrol in de tv-serie Prison Break, waarin een man zijn broer helpt te ontsnappen uit een gevangenis. Miller is homo en komt daar voor het eerst officieel voor uit. In en brief aan GLAAD schrijft hij ‘niet mee te kunnen doen aan een feestelijke bijeenkomst in een land waar mensen als hij systematisch het recht wordt ontzegd om in alle openheid te leven en lief te hebben.’

In zijn brief aan de Amerikaanse roze organisatie GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) zegt Miller ‘diep bezorgd te zijn’  over de behandeling van homo’s en lesbo’s in Rusland: hij noemt dat ‘ onaanvaardbaar’.

Lees ook:Paus staat achter Amerikaanse weigerambtenaar Kim Davis
Lees ook:Amerikanen dragen paars tijdens GLAAD Spirit Day
Lees ook:Groeiend aantal LHBT-personages op de Amerikaanse televisie
Lees ook:Nederland dreigt Oegandese homoseksuele asielzoeker terug te sturen
Lees ook:Amerikaanse roze tv-prijzen uitgereikt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>