Kiss-in voor Russische consulaat in Antwerpen – To Russia with Love

Antwerpen is op dit moment heel even het roze centrum van Europa. Zaterdag 3 augustus opende de derde editie van de World Outgames in Antwerpen, een internationaal roze sportevenement met een cultureel randprogramma. Donderdag 8 augustus begon  de Antwerp Pride, die net als de World Outgames duurt tot en met zondag 11 augustus.  Onder het motto ‘To Russia with Love‘  roept het Roze Huis in Antwerpen mensen op om vrijdag 9 augustus massaal naar het Russische consulaat te komen en om 18.00 uur een kiss-in te houden. Doel van de ludieke actie is ‘onze verontwaardiging tonen over de situatie van de roze medemens in Rusland’.

Vrijdag 2 augustus werden de Guidelines of Antwerp opgesteld tijdens een roze conferentie, een charter over LHTB-rechten, bedoeld voor beleidsmakers binnen de Europese Unie en de Verenigde Naties. Iets waar de Russische overheid zich op dit moment haar neus voor ophaalt. Op de slotdag, zondag 11 augustus, vindt op de Grote Markt een grote slotmanifestatie plaats.

Lees ook:World Outgames Antwerpen van start
Lees ook:World Outgames 2013 in Antwerpen
Lees ook:Antwerpen: ‘woonbuddy’s’ voor LHBT-vluchtelingen
Lees ook:Antwerpen Gay Pride 2015
Lees ook:Antwerpen Gay Pride Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>