Amsterdam Gay Pride 2013 zaterdag van start

Amsterdam maakt zich op voor de Gay Pride 2013. Zaterdag 27 juli begint de week met een openingsreceptie voor bijna 300 genodigden en de eerste feesten. Thema dit jaar is ‘Reflect’. In Nederland kunnen we stilstaan bij de vrijheid van de LHBT’s die ze in eigen land hebben verworven. Dat zegt Irene Hemelaar, directeur van organisator ProGay. “Zonder daarbij uit het oog te verliezen dat het voor veel scholieren verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen.’ Met een achtste plek op de ranglijst van Europese landen op het gebied van gelijke rechten en acceptatie van de roze medemens ‘is Nederland niet perfect’, aldus Hemelaar.

 

Een week lang zijn er evenementen op het gebied van sport en cultuur, exposities, party’s en straatfeesten. Hoogtepunt wordt de jaarlijkse Canal Parade die zaterdag 3 augustus voor de 18e keer over de Prinsengracht voert. Voor het eerst vaart de KNVB mee met een voetbalboot. Human Rights Watch en Hivos varen mee onder het motto Wanted for Love, met aan boord meer dan tien Afrikaanse activisten. Zangeres Rafaëlla Paton zingt haar Gay Pride Anthem I Am Proud tijdens de botenparade en op een van de vele buitenpodia. AVRO en AT5 doen verslag van de Canal Parade. Het programma is verdeeld in party pride, lesbian pride, bi pride, grey pride, youth pride, fetisj pride en sports pride. Vrijdag 2 augustus is de sportdag, donderdag 1 augustus vindt de Pride Walk plaats: een wandeltocht voor iedereen van het Mercatorplein naar het Homomonument. Daar vindt die avond het eerste straatfeest plaats.

Lees ook:Pride Amsterdam 2017: aanmelden voor Canal Parade kan tot 5 februari
Lees ook:Xmas Canal Parade in Amsterdam
Lees ook:Irene Hemelaar (Amsterdam Gay Pride) genomineerd voor Amsterdammer van het Jaar
Lees ook:Europride 2016: Senior Pride Amsterdam
Lees ook:Gay Pride op Nederland 3

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>