ADO Den Haag heeft eerste roze fanclub van Nederland

ADO Den Haag heeft de Nederlandse primeur: een roze fanclub voor homoseksuelen en transgenders. Bij andere voetbalclubs in Europa is dat al langer gebruikelijk. In Duitsland alleen al zijn het er 21. De harde kern van ADO is er minder blij mee, maar de oprichters hopen dat de fanclub kan bijdragen aan meer respect voor de roze medemens in het voetbal. ‘Al moet ik er wel bij zeggen dat wij geen activisten zijn’, zegt oprichter Renate den Heijer, zelf transgender.

‘Allereerst zijn we gewoon fan van ADO Den Haag en willen we samen van wedstrijden genieten.’ De roze fanclub van ADO heet De Roze Règâhs en telt nu tien leden. Règâh is plat Haags voor reiger, het symbool van de hofstad. Eigenlijk staat de ooievaar in het wapen van Den Haag, maar in de volksmond wordt gesproken over de reiger.

Lees ook:PSV krijgt supportersclub voor homo’s
Lees ook:Kandidaten gezocht voor John Blankensteinprijs 2013
Lees ook:Transgender Gedenkdag Amsterdam – vrijdag 20 november
Lees ook:ROZE IN BEELD – een boek over roze rolmodellen en identificatie in media
Lees ook:Petitie van start om olympische medailles van Caitlyn Jenner terug te eisen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>