Homoactivist in Kameroen vermoord

In de Afrikaanse staat Kameroen is homoactivist Eric Ohena Lembembe vermoord. Vrienden vonden zijn lichaam in zijn huis in de hoofdstad Yaoundé. De strijder voor homorechten had twee weken geleden de publiciteit gezocht om aandacht te vragen voor geweld tegen homo’s in Kameroen, dat hij in blogs en in een zojuist uitgekomen boek aan de kaak stelde. Volgens mensenrechten-organisatie Human Rights Watch is hij gemarteld en vermoord. Lembembe was journalist en directeur van MACFAIDS, een mensenrechten organisatie in de hoofdstad.

 

Homoseksualiteit is strafbaar in Kameroen: homo’s worden vervolgd en gaan daarvoor jarenlang de gevangenis in. Het is niet het enige Afrikaanse land waar het homo’s en lesbo’s moeilijk wordt gemaakt, maar volgens Human Rights Watch het meest homovijandelijke land in de regio.

Lees ook:Geuzenpenning 2017 voor twee advocaten Kameroen die LHBT’s bijstaan
Lees ook:Gevangen homo in Kameroen overleden
Lees ook:Egypte ketent homo’s 23 uur per dag vast
Lees ook:Homo-vonnis Kameroen van tafel
Lees ook:Kameroen: man beschuldigd van homoseksualiteit omdat hij Baileys dronk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>