Homo’s voelen zich vaker onveilig dan hetero’s

Homoseksuelen voelen zich vaker onveilig dan hetero’s, zijn vaker slachtoffer van veel voorkomende criminaliteit en ervaren meer respectloos gedrag. Dat zijn de uitkomsten van de Veiligheidsmonitor 2012 die het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) maandag uitbracht. In hun buurt voelt 30 procent van de lesbiennes zich wel eens onveilig, tegen 20 procent van de heterovrouwen. Bij homomannen ligt het percentage op 22 procent tegenover 13 procent heteromannen.

Homo’s voelen zich vooral in de buurt van hangjongeren onveiliger dan heteromannen, vrouwen in het winkelgebied. Ook in het openbaar vervoer voelen homoseksuelen zich vaker onveilig dan hetero’s. Drie op de tien homoseksuelen is wel eens slachtoffer van criminaliteit, bij heteroseksuelen is dat twee op de tien. Vandalisme, diefstal en inbraak kwamen bij homoseksuelen anderhalf keer vaker voor, geweldsdelicten tweemaal zoveel. Niet-hetero’s voelen zich vaker respectloos behandeld door zowel bekenden als onbekenden. Een kwart van de hetero’s ervaart wel eens respectloos gedrag door onbekenden op straat, tegen 33 procent van de homomannen en 37 procent van de lesbiennes. Een op de tien niet-hetero’s voelt zich wel eens respectloos behandeld door bekenden, anderhalf keer meer dan hetero’s.

Lees ook:Homo’s minder positief over eigen woonbuurt dan hetero’s
Lees ook:Homo’s hebben vaker kanker
Lees ook:Homo- en biseksuele mannen vaker slachtoffer cyperpesten dan heteromannen
Lees ook:Roze senioren ongezonder dan hetero ouderen
Lees ook:GGD Amsterdam: opnieuw toename syfilis onder homo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>