COC Amsterdam gaat de stadsdelen in


COC-Amsterdam gaat de stadsdelen en steekt de voelsprieten uit naar de leef- en woonomgeving van alle lesbo’s, homo-, bi’s en transgenders (LHBT’ers) in de stad: een prettige leef- en woonomgeving voor LHBT’ers betekent dat stadsdelen, wijken en straten in Amsterdam LHBT-vriendelijk zullen zijn. Vanuit deze gedachte gaat COC-Amsterdam zich decentraal, stadsdeelgericht organiseren en geeft concreet invulling aan vier kernwaarden: Verbindend, Krachtig, Zichtbaar en Initiatiefrijk, de basisprincipes van COC-Amsterdam (bron: persbericht).

 

Daarom past COC-Amsterdam zijn verenigingsstructuur aan. De oude situatie van een projectorganisatie met betaalde krachten is verleden tijd. Vanaf juni 2013 is COC Amsterdam een vrijwel volledige vrijwilligersorganisatie die – waar nodig – professionele ondersteuning inkoopt op projectbasis. Voor een aantal speciale groepen en activiteiten blijft centrale organisatie het beste: Voorlichting, Wereld café, de Seniorengroep, Café Oké, Jong & Out en Business Pride. De bedoeling is om stadsdeelsgewijs werkgroepen op te zetten die activiteiten faciliteren, ontwikkelen en uitvoeren, om stadsdelen, wijken en straten LHBT-vriendelijker te maken. COC Amsterdam wil oer stadsdeel, wijk of straat inspelen op de situatie ter plekke en daar levende wensen en behoeften.

 

Daarbij wordt samenwerking gezocht met andere roze organisaties en (semi-) overheidsorganisaties, maar ook met onderwijsinstellingen, ondernemersverenigingen en zelfhulpgroepen. Uiteindelijk doel is dat ieder stadsdeel een werkgroep heeft met minimaal drie COC- vrijwilligers die vanuit inventarisatie en samenwerking een activiteitenplan voor het stadsdeel ontwikkelen, om de sociale acceptatie van LHBT-leefstijlen te vergroten. Het bestuur van COC Amsterdam start daarom met de zoektocht naar stadsdeelcoördinatoren die in samenspraak met het bestuur, maar met grote zelfstandigheid en vrijheid van handelen, vorm geven aan de stadsdeelgerichte aanpak. Als onderdeel van de aanpak om de stadsdelen in te gaan, wil COC Amsterdam een keurmerk ontwikkelen, dat het LHBT-vriendelijke karakter van een straat/wijk/stadsdeel uitdraagt en/of symboliseert. Het plan is om in 2014 de eerste Keurmerken uit te reiken.

Lees ook:COC Amsterdam pakt homofobie wijkgericht aan
Lees ook:Voorzitter COC Amsterdam vertrekt
Lees ook:COC Amsterdam zoekt ideeën voor Roze Huis
Lees ook:PINK NOORD – voor LGBT’s in Amsterdam-Noord
Lees ook:PinkNoord van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>