‘Coalitie dramt bij wetsvoorstel weigenambtenaar’

Bij het wetsvoorstel over de weigerambtenaren zijn de coalitiepartijen ‘ideologisch aan het drammen’.  dat zei de fractievoorzitter van de ChristenUnie (CU) in de Eerste kamer, Roel Kuiper. Vorige maand stemde de Tweede kamer in met een initiatiefvoorstel van D66 om de weigerambtenaar te verbieden. Alleen de christelijke partijen CDA, CU en SGP waren tegen. In de Eerste Kamer hebben de christelijke partijen samen 14 van de 75 zetels: veel te weinig om het wetsvoorstel tegen te houden.

Kuiper vindt dat de VVD en de PvdA ‘met hun gedram’ de sfeer in de omgang met andere partijen bederven. Dat kan gevolgen hebben voor het huidige kabinet van VVD en PvdA. De coalitiepartijen hebben geen meerderheid in de Eerste Kamer en moeten daarom steun zoeken bij andere partijen. De CristenUnie zegt er ‘minder zin in te krijgen om zich als constructieve partner op te stellen.’.

Lees ook:Partijen tekenen roze stembusakkoord
Lees ook:Vera Bergkamp ‘Kamerlid van 2014′
Lees ook:Definitief afgelopen met de weigerambtenaar
Lees ook:‘Homohuwelijk’ speelde geen rol bij Paars-1, maar wel bij Paars-2
Lees ook:COC: ‘verkiezingsuitslag biedt goede kansen voor Regenboogakkoord’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>