Een kapper moet wel homo zijn

Een diskjockey in Australië heeft het aan de stok gekregen met premier Jilia Gillard. In een radio-interview met de premier vroeg hij of haar vriend homo is. De dj suggereerde dat Tim Mathieson, met wie de premier al zeven jaar samen is, ‘wel homo moet zijn, omdat hij kapper is’. Gillard noemde dat ‘een absurde generalisatie’.  Het  heeft de dj zijn baan gekost. Het radiostation waarvoor hij werkte, vond zijn vragen respectloos en politiek gezien irrelevant.

De vrouwelijke premier was eerder deze week ook al in het nieuws, toen de oppositiepartij toespelingen had gemaakt over haar lichaam. De partij organiseerde een fundraising diner, met op het menu ‘Gillard kwartel’ met ‘kleine borsten, dikke dijen en een rode doos’. De premier vond het respectloos en ‘grossly sexisting‘. De restaurateur zei later dat het een grap was geweest, maar de oppositieleider haastte zich door te zeggen dat het tacky was. Volgens dDe Australische Commissaris voor Sekse Discriminatie worden veel vrouwen in het openbaar bestuur geconfronteerd met vernederingen en seksisme.

Lees ook:Parlement Tasmanië steunt homohuwelijk
Lees ook:Homo’s voelen zich vaker onveilig dan hetero’s
Lees ook:Premier Luxemburg trouwt met partner zodra wet op homohuwelijk ingaat
Lees ook:Ahmed Aboutaleb krijgt Winq People Award
Lees ook:Elton John zingt NIET tijdens inauguratie Trump

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>