NBA-speler Collins komt openlijk uit de kast

De Amerikaanse basketballer Jason Collins is openlijk uit de kast gekomen. Op de website van het Amerikaanse sportblad Sports Illustrated zei hij: ‘Ik ben zwart en ik ben homo.’ De 2,23 meter lange 34-jarige profspeler kwam dit seizoen uit voor Boston Celtics en Washington Wizzards. Het kostte hem naar eigen zeggen veel moeite om te liegen over zijn geaardheid: jarenlang zou hij het als een groot geheim bij zich hebben gedragen. Tot nu toe speelde hij voor zes clubs. In 2003 haalde hij met de New Jersey Jets de finale van de play-offs. Zijn contract met de Washington Wizzards is net afgelopen; hij zoekt een nieuwe club waar hij op het hoogste niveau kan spelen.

NBA-chef David Stem noemt hem ‘een gerespecteerd speler’ en zegt trots op hem te zijn dat hij ‘in deze belangrijke zaak het voortouw neemt’. Een paar maanden geleden kwam de Amerikaanse profvoetballer Robbie Rogers uit de kast, maar hij hing daarna zijn sportcarrière meteen aan de wilgen.

Lees ook:UK: 10 procent voetbalfans keert eigen club de rug toe als speler uit de kast komt
Lees ook:Homo indianen mogen trouwen in VS
Lees ook:Homo trouwmarathon in Seattle
Lees ook:Eerste openlijke homo teamsporter USA sporter stopt
Lees ook:Nu ook ‘homohuwelijk’ in Washington

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>