Homohuwelijk nu ook in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland schaart in in de rij landen waar homo’s en lesbo’s met elkaar kunnen trouwen. Woensdag heeft het parlement van Nieuw-Zeelandse parlement in een derde en definitieve stemming een wet aangenomen die het homohuwelijk mogelijk maakt. Voor stemden 77 parlementsleden, tegen 44. In het land is hetzelfde beeld te zien: ongeveer twee-derde van de bevolking steunt het opengooien van het burgerlijk huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht.

Religieuze groepen verzetten zich me tand en tand tegen legalisering van de same sex marriage, maar dat is niets nieuws onder de zon.  In Nieuw-Zeeland konden homoseksuele stellen al langere tijd een samenlevingscontract met elkaar afsluiten.  Het grote buurland Australië liet vorige jaar een heel ander beeld zien. daar stemde het parlement in groet meerderheid tegen een wet die het koppels van hetzelfde geslacht mogelijk maakt om met elkaar te trouwen.

Lees ook:Homo’s en lesbiennes kunen nu ook trouwen in Groenland
Lees ook:Same-sex huwelijk nu ook in Schotland
Lees ook:Finse homo’s kunnen eerdaags eindelijk ook trouwen
Lees ook:Lesbisch Australisch koppel kan dankzij crowdfunding trouwen in Nieuw-Zeeland
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Nieuw-Mexico

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>