Protest tegen Poetin in Amsterdam

Maandag 8 april brengt de Russische president Poetin een bezoek aan Amsterdam. In het Scheepvaart-museum spreekt hij met Mark Rutte en een aantal ministers en eet met Russische en Nederlandse ondernemers. COC-Nederland organiseert om 19.00 uur een grote demonstratie tegen de Russische anti-homowetgeving en roept iedereen op zich te kleden in de kleuren van de regenboogvlag. Tot nu toe hebben zich zo’n 2700 mensen opgegeven. Roze Nederland en medestanders die zich bij ons betrokken voelen, kunnen vanaf 18.00 uur terecht tegenover op het Oosterdok, om te demonstreren tegen de Russische antihomowet.

Dolly Bellefleur zingt een Poetin Protestsong: speciaal voor deze demo hertaalde ze de wereldhit Rasputin van Boney M. Oud-burgemeester Job Cohen (die in 2001 het allereerste homohuwelijk ter wereld voltrok) hangt de regenboogvlag halfstok bij café ‘t Mandje aan de Zeedijk, het oudste homocafé van Amsterdam. De gemeente Amsterdam hangt de regenboogvlag niet halfstok, maar trots in top bovenop het stadhuis en heeft de zeven stadsdelen gevraagd dit voorbeeld te volgen. Mensen die ook een regenboogvlag – al dan niet halfstok – willen uitgangen, kunnen terecht bij Boekhandel Vrolijk (pal achter het paleis)  en Gay&Gadgets (in de Spuistraat). COC-Nederland kon er 200 uitdelen, maar is inmiddels zo goed als door haar voorraad heen.

Lees ook:Cohen hangt homovlag halfstok als Poetin komt
Lees ook:In heel Amsterdam wapperen regenboogvlaggen tegen Poetin
Lees ook:Droomboek voor Rusland
Lees ook:Els Iping heropent café ‘t Mandje
Lees ook:‘Poetin had relatie met homoseksuele gymnast’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>