Homoprijs COC voor imam

De Bob Angelo penning gaat dit jaar naar een imam. Het COC reikt de prijs ieder jaar uit aan personen of instanties die veel voor de roze gemeenschap hebben betekent. Mushin Hendricks wordt gezien als de eerste imam ter wereld die voor zijn homoseksualiteit uitkwam. Volgens het COC heeft hij ‘een bijzonder waardevolle bijdrage geleverd aan het debat over seksuele voorkeur, genderidentiteit en islam, ‘maar bovenal omdat hij veel homo’s de kracht heeft gegeven om te zijn wie ze zijn.’

 

De tweede prijs ging naar de Nederlandse transgender beweging: aan drie voorvechters die zich hiervoor bijzonder hebben ingezet. De uitreiking van de penningen vond plaats tijdens True Colors, een fundraising evenement van het COC in de Amsterdamse poptempel Paradiso, dat in de plaats kwam van de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie.

Lees ook:Carry Slee krijgt Bob Angelo penning
Lees ook:John Blankensteinprijs 2016 voor basisschool De Kleine Keizer wint
Lees ook:Homo-imam blijkt nep
Lees ook:John Blankensteinprijs: nominaties 2016 bekendgemaakt
Lees ook:COC lanceert groot online LHBT-onderzoek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>