Meer Dan Gewenst organiseert bijeenkomst voor wensvaders

Zaterdag 2 februari 2013 organiseert Meer Dan Gewenst, de stichting voor roze ouders, een bijeenkomst speciaal voor wensvaders. Een aantal homo-vaders komen aan het woord over hun eigen invulling van een kinderwens: adoptie, co-ouderschap, draagmoederschap en pleegzorg. Een notaris en een advocaat vertellen over juridische aspecten die komen kijken bij verschillende vormen van homo-ouderschap. Daarnaast komt een aantal organisaties op het gebied van pleegzorg en adoptie aan het woord.

 

 Twee onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) geven een overzicht van onderzoeken die zijn gedaan naar homoseksuele mannen en hun kinderen. Ze komen een nieuw onderzoek aankondigen naar kinderen die bij twee vaders opgroeien en roepen wensvaders op om hieraan deel te nemen. De bijeenkomst is van 13.30 tot 17.00 uur in het Mozeshuis in Amsterdam (naast de kerk aan het Waterlooplein), met afsluitende borrel. De zaal gaat om 13.00 uur open, de toegang kost 15 euro en van tevoren aanmelden is gewenst: via [email protected], onder vermelding van ‘wensvaderdag’.

Lees ook:Steeds meer homo’s hebben een kinderwens
Lees ook:Eerste Internationale Conferentie over draagmoederschap voor homo’s
Lees ook:Interlandelijke adoptie wordt niet stopgezet
Lees ook:Meer dan Gewenst: ‘Rapport staatscommissie is goed nieuws!’
Lees ook:Petitie om meerouderschap regenbooggezinnen wettelijk te regelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>