Homohuwelijk in Washington National Cathedral

Homo’s en lesbo’s kunnen voortaan trouwen in de National Cathedral van Washington. De hoofdstad opende al eerder het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht, maar nu kunnen ze dat ook in de belangrijkste kerk van het land. De kathedraal hoort tot de Anglicaanse Kerk, dat nog altijd vasthoudt aan het standpunt dat het huwelijk er is voor een man met een vrouw, maar wel de zegen geeft aan koppels van hetzelfde geslacht die zijn getrouwd in staten waar dat is gelegaliseerd.

Priesters mogen zelf beslissen of ze zo’n huwelijk willen inzegenen. Gary Hall, sinds oktober deken van de kathedraal, is al jaren pleitbezorger voor het homohuwelijk. De National Cathedral is het nationale symbool van de Verenigde Staten. Martin Luther King hield er in 1968 zijn laatste dienst en uitvaarten van de presidenten Ronald Reagan en Gerald Ford vonden er plaats. De 106 jaar oude kathedraal trekt honderdduizenden bezoekers per jaar. De parochie van de kerk telt veel homo’s en lesbo’s.

Lees ook:Maryland achtste Amerikaanse staat met homohuwelijk
Lees ook:Hooggerechtshof VS: huwelijk is fundamenteel recht voor homokoppels
Lees ook:Homo-aanzoek in kerk VS
Lees ook:Homohuwelijk erdoor in Engeland en Wales
Lees ook:Finse homo’s kunnen eerdaags eindelijk ook trouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>