Wereld Aids Dag 2012

Zaterdag 1 december 2012 is het Wereld Aids Dag en wordt overal in de wereld extra aandacht besteed aan de strijd tegen aids en opgeroepen tot solidariteit met mensen met hiv en aids. Ook in Nederland zijn allerlei activiteiten (2013: klik hier). Vrijdag 30 november gaat de documentaire ‘Hiv Hiv Hoera’ in première, waarvan de VPRO zaterdag een korte versie uitzendt. Een aantal medische centra in het land bieden gratis en anonieme hiv sneltesten (data variëren). komen honderden professionals bijeen in de Beurs van Berlage voor het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks 2012.

Tijdens de Wereld Aids Nacht organiseren clubs en poptempels feesten en kust- en cultuurevenementen. In het Companietheater is ‘The Normal Heart’ te zien, het met drie Tony Awards bekroonde toneelstuk over de opkomst van aids begin jaren ’80. De Amsterdamse Paradiso biedt voor de tiende keer Lovedance, met als doel geld in te zamelen voor het Aids Fonds. In Rotterdam wordt de dag dansend afgesloten tijdens Dance4Life in Ahoy, exclusief voor jongeren die minimaal 50 euro hebben ingezameld. De NOS zendt een compilatie uit op Nederland 3 vanaf 22.25 uur. Al twintig jaar organiseert De Grote Onderneming het Amsterdam Diner, het jaarlijkse benefietgala. DGO viert dit jubileum met Dinner for Friends: geef een etentje en haal geld op voor het Aids Fonds of STOP AIDS NOW!

Inmiddels ook een traditie: de verkoop van ArtBags, om geld in te zamelen voor aidsprojecten in ontwikkelingslanden. De tas is een CrowdBag: geen bekende ontwerper, maar het publiek mocht dit jaar de nieuwste ArtBag ontwerpen en kiezen. Pater Jan van Kilsdonk (1917-2008) was een bekende persoon in het Amsterdamse homo-uitgaansleven. Begin jaren ’80 stond hij talloze mannen met hiv bij tijdens hun ziekte en stervensproces. Dertig van zijn afscheidstoespraken zijn gebundeld in ‘Dag jongen van licht’. De boekpresentatie vindt zaterdag plaats.

Lees ook:Wereld Aids Dag 2014
Lees ook:Wereld Aids Dag 2013
Lees ook:Lovedance – trouwen in Las Vegas stijl in Paradiso
Lees ook:Wereld Aids Dag 2011
Lees ook:Wereld Aids Dag 2015 – de activiteiten op een rij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>