Taiwan Gay Pride in teken van homohuwelijk

Tienduizenden mensen hebben zaterdag in Taiwan deelgenomen aan de tiende editie van de Gay Pride in de hoofdstad Taipei. Thema dit jaar was het openstellen van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht. “Homo’s zijn ook inwoners die belasting betalen en we eisen dan ook dezelfde grondrechten als heterokoppels’, zei één van de organisatoren van de optocht. Aangemoedigd door de ondersteuning van de Amerikaanse president Barack Obama voor het homohuwelijk, hebben Taiwanese homo-organisaties een campagne gelanceerd met als doel 1 miljoen handtekeningen bij elkaar te krijgen voor een petitie aan het parlement.

Taiwan is één van de meest liberale landen in Oost-Azië en roze organisaties dringen er bij de overheid al jarenlang op aan om same-seks huwelijken te legaliseren. Vorig jaar namen zo’n 80 lesbische kopppels deel aan de grootste same-sex wedding party in Taiwan, met een slordige duizend vrienden, familieleden en nieuwsgierigen als getuigen. In augustus traden twee vrouwen in het huwelijksbootje: dat was de eerste same-sex Buddhistische bruiloft, ingezegend door een in Taiwan bekende vooraanstaande Buddhist en 300 Buddhistische gasten.

Lees ook:Tienduizenden protesteren in Taiwan tegen homohuwelijk
Lees ook:Roze protestrun ‘Run for Love’ Taiwan
Lees ook:Eerste boeddhistische homohuwelijk in Azië
Lees ook:Eerste Taiwanese lesbische artieste uit de kast
Lees ook:Nieuw gekozen president Taiwan voorstander van ‘homohuwelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>