Estafette van regenboogvlaggen op Coming Out Dag

Op Coming Out Dag, 11 oktober 2012, doen de gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Westland en Zoetermeer samen met Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden mee aan een landelijke estafette van regenboogvlaggen. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen: op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbo’s, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s). De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten (bron: persbericht).

 

Aansluitend op het hijsen van de vlag start vanaf de vlaggenmasten in Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg een wandeling. Onder het motto ‘Hand in hand, samen over straat’ wandelen mensen gedurende een half uur hand in hand door beide gemeenten die hiermee willen laten zien dat zij zich inzetten om de leefbaarheid van álle inwoners, dus ook LHBT’s, te vergroten. Iedereen die het initiatief ondersteunt kan meewandelen.

 

De Coming Out Dag duurt één dag, maar de boodschap van de gemeenten geldt het hele jaar door. Zij hebben een plan van aanpak opgesteld om de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBT’s binnen hun gemeentegrenzen te bevorderen, met de nadruk op voorlichten en trainen van professionals bij politie, zorgcentra, onderwijs, jongeren- en ouderenwerk in het omgaan met seksuele diversiteit en alert zijn op discriminatie van LHBT’s. De Coming Out Dag op 11 oktober 2012 is het startpunt van het gezamenlijke actieplan.

 

Na het startsein door het ministerie van OCW om 08.00 uur gaan de vlaggen één voor één ten top bij de vier gemeentehuizen. Om 9.30 uur wapperen ze in het hele land. De estafette is live te volgen op twitter, via hashtag #regenboogvlag2012. De regenboogvlaggen worden in de vier genoemde gemeenten in deze volgorde gehesen:

- Gemeente Westland: om 8.08 uur hijsen wethouder Marga de Goeij (o.a. LHBT-beleid) en Maxim van Ooijen (steunraadslid D66 en actief bij COC Haaglanden) de vlag bij het gemeentekantoor in Naaldwijk.

- Gemeente Zoetermeer: om 8.15 uur hijst wethouder Klaasjan de Jong (Zorg, Ouderenbeleid, Welzijn en Natuur) de vlag.

- Gemeente Delft: om 8.30 uur hijst wethouder Lucas Vokurka (o.a. Financiën en Onderwijs), samen met Albert van der Pluym (voorzitter van de Delftse Werkgroep Homoseksualiteit) de vlag bij het stadskantoor aan de Phoenixstraat.

- Gemeente Leidschendam-Voorburg: om 9.30 uur hijst wethouder Gregor Rensen (o.a. LHBT-beleid) de vlag.

Niet alleen de gemeenten hijsen de regenboogvlag. Ook bij Bureau Discriminatiezaken, COC Haaglanden en diverse politiebureaus in Haaglanden en Hollands Midden zullen regenboogvlaggen verschijnen.

 

Lees ook:Coming Out Dag in Zwolle
Lees ook:Minister Bussemaker op 4 mei bij Homomonument Den Haag
Lees ook:COC schrijft behoudende gemeenten: ‘Hijs de regenboogvlag!’
Lees ook:Record aantal gemeenten doen mee aan Coming Out Dag
Lees ook:Arnout van Kooij nieuwe voorzitter COC Haaglanden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>