Weggepest homostel krijgt geld

Het homostel, dat werd weggepest uit de Utrechtse wijk Leidsche Rijn, krijgt geld. De gemeente Utrecht, het Openbaar Ministerie en de politie Utrecht betalen een schadevergoeding. Om hoeveel geld het gaat, is niet bekendgemaakt. Eerder wees het koppel een schadevergoeding van 35.000 euro nog af: via de rechter wilden ze meer geld afdwingen.

 

Ze woonden van 2007 tot 2010 in de wijk Terwijde in Leidsche Rijn. Ze hadden overlast van jongeren die hen beledigden, bedreigden en spullen vernielden. In eerste instantie traden de autoriteiten er amper tegenop.  

Lees ook:Utrecht vernietigde documenten weggepest homostel
Lees ook:Utrechtse homobar Body Talk doelwit pesterijen
Lees ook:Utrechtse homo-pesters kunnen wel worden gepakt
Lees ook:Weggepeste homo’s eisen vergoeding
Lees ook:Politiek vuurwerk Utrecht om weggepest homostel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>