Deelnemers Turkse homoboot ernstig bedreigd

Deelnemers die afgelopen zaterdag meevoeren op de Turkse boot in de Amsterdam Canal Parade, zijn bedreigd. De politie heeft een aantal meldingen binnengekregen van dreigementen, met name op internetfora en persoonlijke Facebookpagina’s. ‘Het gaat om niet mis te verstane teksten’, zei Ellie Lust. Zo dreigt iemand op Facebook om de opvarenden ‘in brand te steken met benzine’. Elders staat dat ‘deze mensen moeten worden opgehangen’.

 

Lust werkt bij de politie Amsterdam-Amstelland en is voorzitter van de werkgroep Roze in Blauw. ‘We onderzoeken of de uitingen strafbaar zijn. Alleen komt bij dit soort zaken altijd wat terughoudendheid kijken.’ Het COC heeft de bedreigde opvarenden aangeraden om aangifte te doen. ‘Het is bekend dat homoseksualiteit gevoelig ligt in Turkse kring’, zei COC-voorzitter Vera Bergkamp, ‘maar deze uitingen gaan te ver.’ Het was voor het eerst dat een Turkse boot meevoer tijdens de Canal Parade. Het project kreeg financiële bijdragen van de ministeries van Onderwijd en Buitenlandse Zaken. Turkse ondernemers waren ook benaderd, maar geen van hen wilde meebetalen. De boot vertegenwoordigde naar schatting 20.000 homoseksuele Turkse die in Nederland wonen.

Lees ook:Politie vaart mee tijdens Canal Pride
Lees ook:COC eert voorzitter Turkse Arbeidersbeweging
Lees ook:Turken zetten zelf stap homo-emancipatie
Lees ook:Homo als scheldwoord moet kunnen
Lees ook:Ellie Lust (Roze in Blauw) LesbiCOONingin 2011

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Deelnemers Turkse homoboot ernstig bedreigd

 1. sporting

  Reden temeer om de groep dreigers een hak te zetten en volgend jaar een nog grotere boot met nog meer Turken en voor wat het waard is ook Marokkanen erop. Zo blijf je de dreigers de baas.

    /   Reply  / 
 2. sasha

  Schandalig!!!! Gewoon schandalig dat dit nog steeds gebeurt in Nederland!

  Het lijkt allemaal goed te gaan maar eigenlijk hebben we met elkaar helaas nog een lange weg te gaan!! Erg jammer!

  holebi-christenen.nl

    /   Reply  / 
 3. sporting

  holebi-christen.nl?

  Dat christenen mag er van mij af.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>