AmsterdamDiner introduceert dinerbox van Marcel Wanders

Het AmsterdamDiner vindt zaterdag 2 juni voor de 20e keer plaats, in de Heineken Music Hall. Ter gelegenheid hiervan wordt de Dinner For Friends dinerbox geïntroduceerd, ontworpen door Marcel Wanders en gevuld met tafelvoorwerpen van zijn hand. Kopers van de box wordt gevraagd rond Thanksgiving Day een Dinner For Friends voor acht tot tien personen te organiseren, ten bate van de aidsbestrijding. Peter van de Vorst laat tijdens de opening van het diner zien hoe een tafel in Wanders-stijl eruit ziet. De ontwerper laat zich fotograferen met onder andere Erica Terpstra, Angela Groothuizen en Monique Heijn (bron: persbericht).

 

In de box zit alles dat nodig is voor een diner voor 10 personen, waaronder uitnodigingskaarten, placemats en de ‘egg vase’, de bekende handgemaakte porseleinen vaas van Wanders. De doos kost € 85 en kan vanaf 4 juni besteld worden via degroteonderneming.nl. In het najaar worden de dozen afgeleverd. Het idee is dat zoveel mogelijk mensen een Dinner For Friends organiseren rond 22 november: Thanksgiving Day, de dag waarop familie en vriendschap centraal staan (een andere datum kan natuurlijk ook). Ook de locatie bepaalt de koper van de box zelf. Hij of zij nodigt 8 tot 10 gasten uit die minimaal 50,00 euro aan betalen (in plaats van het gebruikelijke bloemetje of fles wijn).Tijdens de avond wordt een dvd vertoond, waarna de gasten kunnen overleggen naar welk project van het Aids Fonds of STOP AIDS NOW de opbrengst van die avond moet gaan.

 

Op het Amsterdamdiner wordt ook het Proud Partner Programme (PPP) geïntroduceerd. Dit initiatief in samenwerking met STOP AIDS NOW! biedt bedrijven en particulieren de mogelijkheid om van begin tot einde betrokken te zijn bij speciaal daarvoor geselecteerde projecten. Vooralsnog gaat het om het adopteren van eigen wijken in Ethiopië om kwetsbare jongeren in die wijken een menswaardige toekomst te geven. Een groot deel van deze jongeren heeft een of beide ouders verloren aan aids. Het AmsterdamDiner wordt zelf ook Proud Partner: de opbrengst van het diner gaat dit jaar naar drie wijken in Debre Birham, een stadje in de hooglanden van Ethiopië.

Lees ook:AmsterdamDiner haalt 650.000 euro op
Lees ook:Op weg naar een aidsvrije generatie – AmsterdamDiner Foundation presenteert Stories Amsterdam
Lees ook:AmsterdamDiner eert Minister Ploumen
Lees ook:Luna Lunette’s ‘Gala Variété Sponsor Diner’
Lees ook:AmsterdamDiner 2014 in het teken van potentiële medische doorbraak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>