Internationale Dag tegen Homofobie

Donderdag 17 mei 2012 is IDAHO (International Day Against Homophobia). Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit als psychische aandoening van de lijst ziekten (International Classification of Deseases). Tijdens Gay Prides stralen we trots uit, op IDAHO gaat het om de strijd tegen homohaat. IDAHO begon in 2003 als dag tegen homofobie in Canada; sinds 2005 ook elders.

 

Zowel in Brussel als in Luik zijn optochten om de onlangs vermoorde homoseksuele man te herdenken. COC Nederland is op 17 mei aanwezig op de allereerste Gay Pride in de Albanese hoofdstad Tirana en op zondag 20 mei op de Pride-demonstratie in Kiev, al is nog niet zeker of die optocht doorgaat. De wet die onlangs in Sint-Petersburg van kracht ging en promotie van homoseksualiteit strafbaar maakt, is het bewijs dat de jaarlijkse IDAHO geen overbodige luxe is. In veel Oost-Europese landen zijn gelijke rechten voor LGBT’s geen vanzelfsprekendheid.

Lees ook:Rusland grijpt in bij demonstratie tegen homofobie in Moskou
Lees ook:Homodemonstratie Georgië mondt uit in vechtpartij
Lees ook:IDAHO – Internationale Dag tegen homofobie
Lees ook:Antwerpen Gay Pride Parade
Lees ook:MiniPride Brussel: startschot Pride Belgium 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>