Succesvolle ArtBag krijgt broertje: de Crowdbag

STOP AIDS NOW! vraagt vanaf 7 mei via Facebook het Nederlandse publiek om een ArtBag te ontwerpen: Ontwerp een tas en steun de strijd tegen aids! ArtBags zijn kunsttassen die jaarlijks rond Wereld Aids Dag (1 december) verkocht worden. De opbrengst ervan gaat naar aidsprojecten in ontwikkelingslanden. Voor het eerst wordt het Nederlandse publiek gevraagd om creatieve input, vandaar de naam ‘CrowdBag’. De winnende tas is al na de zomer online te bestellen. Iedereen kan tot 25 mei een ontwerp uploaden; kijk via de site van STOP AIDS NOW! (bron: persbericht).

 

Op de site kan ook gestemd worden over alle inzendingen. Een jury bestaande uit oud- ArtBagontwerpers Henk Schiffmacher, Marcel Wanders en Piet Paris heeft het laatste woord. Zij beslist op 4 juni welk ontwerp in productie wordt genomen en straks in de winkels naast de andere ArtBags komt te hangen. Iedereen kan nu zijn eigen idee voor een ontwerp aandragen. Omdat het publiek erbij betrokken wordt (of op zijn Engels: ‘the crowd’), is besloten deze tas de CrowdBag te noemen. Een ontwerp kan van alles zijn, zolang de inzender het maar terug wil zien op een Artbag. Studenten van kunstacademies worden ook aangespoord om een werk in te zenden.

 

STOP AIDS NOW! heeft bijna 49.000 likes op Facebook en heeft daarmee een zeer grote achterban op deze site. De Facebook gebruikers zullen gezamenlijk bepalen wat zij de tien beste inzendingen vinden. Deze top tien wordt voorgelegd aan een jury van oud-ArtBagontwerpers Henk Schiffmacher, Marcel Wanders en Piet Paris. Zij besluiten samen met STOP AIDS NOW! op 4 juni welk ontwerp in productie zal worden genomen. Ieder jaar worden in december voor 5 euro ArtBags verkocht onder het motto: Koop een tas en red een leven. De ArtBags zijn al meer dan tien jaar een begrip om op een laagdrempelige manier bij te dragen aan aidsprojecten in ontwikkelingslanden. Inmiddels zijn er de afgelopen jaren 750.000 van verkocht.

Lees ook:Karin Bloemen opent STOP AIDS NOW!-actie
Lees ook:BN-ers op de catwalk voor STOP AIDS NOW!
Lees ook:Wie is de ontwerper van de ArtCard 2014? Breng uw stem uit.
Lees ook:STOP AIDS NOW: ‘Lefgozers gezocht!’ (vanaf 4 juli)
Lees ook:Wereld Aids Dag 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>