Di Rupo spreekt met roze organisaties over gay bashing

Komende donderdag spreekt de Belgische premier Di Rupo met Belgische roze organisaties, naar aanleiding van de homofobe moord op de 32-jarige Ihsane Jarfi uit Luik. ‘Het is verschrikkelijk dat er eerst een dode moest vallen’, betreurt de woordvoerder van de Vlaamse homobelangen organisatie Çavaria.

 

In het regeerakkoord was al opgenomen dat er een federaal actieplan tegen homofoob geweld zou komen, maar tot nu toe bleef het stil op dat front. ‘Veel te stil’, vindt Çavaria. Sinds Di Rupo aantrad, hoopten de roze Belgen dat er schot zou komen in slepende holebi-zaken: de premier is immers zelf openlijk homoseksueel. Met een federaal plan zijn onze zuiderburen er overigens nog niet: de Vlaamse en Waalse regering moeten ook wakker worden geschud. Het Vlaamse parlementslid voor sp.a Jan Roegiers wil donderdag een brief met zo’n tienduizend handtekeningen tegen gay bashing aan de premier overhandigen.

Lees ook:Vlaamse LHBT-organisatie Çavaria viert 40e verjaardag
Lees ook:Moslimfanaten bedreigen Belgische kandidaat-premier Di Rupo
Lees ook:Belgische Holebi Federatie heet nu Çavaria
Lees ook:Ook Belgische premier boycot Winterspelen Sotsji
Lees ook:Vlaamse homobeweging blijft Çavaria heten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>