Vermiste man in Luik mogelijk slachtoffer homofobe moord

Ihsane Jarfi, de 32-jarige man uit het Belgische Luik die sinds anderhalve week werd vermist, is dood teruggevonden in Nandrin (ten zuiden van Luik). Het ziet ernaar uit dat hij het slachtoffer is geworden van een homofobe moord. De daders zouden zijn opgespoord; ze zouden hebben toegegeven de jongen in elkaar te hebben geslagen toen hij naar ze leek te lonken. Zowel de jongen als zijn belagers zijn van allochtone afkomst: dat maak het verhaal extra gevoelig.

Recente spanningen tussen de islamitische en de roze gemeenschap in België kunnen erdoor oplaaien. Zowel de Waalse roze organisatie Arc-en Ciel als de Vlaamse Çavaria dringen er bij de Belgische overheid op aan snel met een plan te komen om discriminatie en homofoob geweld in te dammen. Het thema staat centraal tijdens de Belgian Pride in Brussel, en op IDAHO, de internationale dag tegen homo –en transfobie op 17 mei.

Lees ook:Di Rupo spreekt met roze organisaties over gay bashing
Lees ook:Homofobe moord werpt schaduw over Belgian Pride 2012
Lees ook:Belgische politie neemt homohaat niet serieus
Lees ook:Belgische Rainbow Awards 2009
Lees ook:Vlaamse homobeweging blijft Çavaria heten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>