Björn van Roozendaal krijgt COC Bob Angelo-oorkonde

Björn van Roozendaal heeft afgelopen donderdag de Bob Angelo-oorkonde ontvangen. De oorkonde eert personen en/of organisaties die zich bijzonder hebben ingezet voor de emancipatie van LGBT’s. Het bestuur van COC Nederland kende hem de prijs toe vanwege zijn werk op internationaal gebied. Als internationaal consultant kreeg hij het voor elkaar dat COC Nederland als eerste LGBT-organisatie ter wereld een consultatieve status kreeg bij de Verenigde Naties.

Daarnaast was hij actief als vrijwilliger bij roze organisaties: voorzitter van jongerenorganisatie IGLYO (2004-2007), manager van het jongerenblad Expresxo (2002-2004) en bestuurslid van ILGA-Europe (2009-2011). Van Roozendaal vertrekt bij COC Nederland: hij ruilt zijn baan in voor een post bij ILGA-Europe in Brussel.

Lees ook:Beleidsmedewerker COC gekozen in bestuur ILGA
Lees ook:Joyce Hamilton (COC) herkozen in bestuur ILGA-Europe
Lees ook:Nieuwe Wereldkaart homorechten van de ILGA
Lees ook:Embrace Pink toegelaten als lid ILGA
Lees ook:Eerste land lid van homokoepelorganisatie ILGA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>