Steun gevraagd voor Secret Garden

(Homo) seksualiteit binnen migranten kringen onbespreekbaar, met name binnen de moslimgemeenschap. Men schaamt zich om openlijk over de eigen geaardheid te praten met familie en naasten. Secret Garden is een stichting om mensen te ondersteunen die vanwege hun seksuele zijn op straat gezet, bedreigd en soms zelfs dreigen te worden vermoord.

De stichting probeert dit onderwerp bespreekbaar te maken binnen de migrantenkring, onder meer door het organiseren van debatten en bijeenkomsten voor deze doelgroep. Secret Garden is gevestigd in Amsterdam, maar krijgt hulpvragen uit heel Nederland, ook van mensen die al langere tijd in Nederland verblijven. Veel Nederlanders vinden dat de organisatie een belangrijke rol speelt in de emancipatie van homoseksualiteit binnen de migrantenkring. Dankzij vrijwilligers die de afgelopen jaren hun steentje bijdroegen, zijn veel positieve resultaten geboekt.

Tot nu toe kon dat dankzij subsidies, steun van particulieren en fondsen. Door toename van het aantal hulpvragen stijgen de kosten en doordat de subsidiekranen dichtgaan, wordt het voor de stichting steeds moeilijker te kunnen blijven doen waarvoor het ooit is opgericht. Secret Garden probeert zo onafhankelijk mogelijk te blijven, maar dat kan niet zonder geld. De stichting kan financiële ondersteuning goed gebruiken, anders moet het haar deuren sluiten. Elke bijdrage is welkom op 3575087 ING-bank of kijk op de website waar u via Pay-Pal kunt storten. Secret Garden hoopt u als donateur te mogen begroeten en zal u regelmatig op de hoogte houden van de activiteiten via de website.

 

Lees ook:Zaterdag 21 november bijeenkomst over veiligheid LHBT-vluchtelingen in AZC’s
Lees ook:Secret Garden heeft weer ontmoetingsplek
Lees ook:Vijf jaar Secret Garden – voor roze migranten
Lees ook:Secret Garden verhuist naar het Wereldhuis
Lees ook:Voorlichtingsmiddag Secret Garden op veiliger plek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>