Bericht van het Jaar: Mevrouw Gullit kan maar beter thuis blijven

@Erik Feenstra

Gay.blog zit een beetje in de knel tussen de ‘gebruikelijke’ sites: op blog.nl brengt het roze nieuws, maar andere blogs zijn er als de kippen bij als er iets sappigs uit homoland te melden valt. In de homowereld zit gay.blog klem tussen de bestaande homosites, die allen over hetzelfde schrijven: berichtgeving over de roze wereld is nogal eens voorspelbaar en herhaalt zich vaak. Gelukkig had 2011 zijn uitzonderingen. ‘Mevrouw Gullit kan maar beter thuisblijven’ trok in eerste instantie wellicht geen roze lezers, maar de inhoud bleek over mensen- en homorechten te gaan in Tsjetsjenië, waar haar man tijdelijk voetbalcoach was.

 

Minister De Jager uit de kast, Schwarzenegger de politiek uit: voorbeelden van nieuws dat andere homosite ook meldden, maar gezien het aantal hits op gay.blog kennelijk opviel. Muziek, kunst & cultuur, feesten, engezondheid vanuit een roze optiek doen het in de regel ook goed. En gelukkig: onze eigen ‘oude vertrouwde’ Canal Parade zat daar ook dit jaar gewoon weer bij.    

 

De top-5 van meest gelezen berichten in 2011 op gay.blog:

 

1. Mevrouw Gullit kan maar beter thuis blijven (12 maart, 20329 views).

2. Minister Jan Kees de Jager uit de kast (7 mei, 6835 views).

3. Google eert Freddy Mercury op homepage (5 september, 3221 views).

4. Schwarzenegger legt ambt gouverneur neer (1 januari, 2543 views).

5. Amsterdam Canal Parade 2011 (5 augustus, 1830 views).

Lees ook:ChristenUnie achterban roert zich
Lees ook:Minister Jan Kees de Jager uit de Kast
Lees ook:Mevrouw Gullit kan beter thuis blijven
Lees ook:Canal Parade 2008, gelukkig hebben we de foto’s nog
Lees ook:Minister De Jager met vriend bij haringparty

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>