Lintje voor Josee Rothuizen

Donderdag 15 december kreeg Josee Rothuizen een lintje: de loco-burgemeester van Utrecht spelde haar de koninklijke onderscheiding op bij Movisie. Ze krijgt haar lintje voor haar inzet voor de emancipatie van homomannen en lesbische vrouwen, onder andere als voorzitter van Platform Homoseksuele Ouderen. Ze is een oud-medewerker van COC Nederland en werkt vanaf 2008 als adviseur bij Movisie.

Daar hield ze zich voornamelijk bezig met het adviseren van gemeenten op het gebied van lokaal homobeleid. Daarnaast was ze actief in de Gay-Straight Alliance Roze 50+ Nederland en hield ze zich bezig met homoseksualiteit in het onderwijs.

Lees ook:Plasterk bezoekt homo’s op VMBO-school
Lees ook:Minister Van Bijsterveldt krijgt homo-emancipatie
Lees ook:Judith Schuyf krijgt een lintje
Lees ook:Gay Straight Alliance – liefde is van iedereen
Lees ook:Hetero -en homotieners samen op Canal Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>