Gruwelijke moord mogelijk vanwege homohaat

De Schotse politie onderzoekt of de gruwelijk moord op een 28-jarige Stuart Walker uit het plaatsje Cumnock, zo’n 50 kilometer ten zuiden van Glasgow, het gevolg van homofoob geweld was. Zaterdagochtend werd zijn verminkte lichaam gevonden op een industrieterrein in zijn woonplaats, vastgebonden aan een lantaarnpaal, geslagen en in brand gestoken. Britse media houden er rekening mee dat hij het slachtoffer is geworden van homohaat.

 

Walker werkte in een bar en werd 2,5 uur voor de vondst van zijn lichaam voor het laatst in levende lijve gezien. Een woordvoerder van de politie zei ‘de seksuele voorkeur en leefwijze van het slachtoffer niet uit te sluiten om erachter te komen waarom iemand hem wilde vermoorden.’ De politie is op zoek naar getuigen.

Lees ook:Istanbul: verminkt en levend verbrand lichaam transgender gevonden
Lees ook:Istanbul: demonstratie tegen moord op transgender en geweld tegen homo’s en vrouwen
Lees ook:Verdachte aangehouden voor moord in Oosterpark Amsterdam
Lees ook:Politie zoekt slachtoffers homogeweld
Lees ook:Travestiet overleden na ruzie tijdens date Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>