Parlement Tasmanië steunt homohuwelijk

Het parlement van Tasmanië (House of Assembly) steunt het homohuwelijk en oefent daarmee druk uit op de federale overheid van Australië om hetzelfde te doen. Het is de eerste keer dat een parlement van een Australische deelstaat zich uitspreekt voor openstelling voor het huwelijk. Het land loopt hierin voorop, terwijl homoseksualiteit pas in 1997 werd gelegaliseerd in Tasmanië.

 

De regerende Australian Labour Party zet openstelling van het huwelijk op de agenda van haar conferentie in december. De afdelingen van de meeste deelstaten zijn voor, maar premier Julia Gillard is tegen het homohuwelijk en wist tot nu toe haar poot stijf te houden.  

Lees ook:Homohuwelijk blijft taboe in Noord-Ierland
Lees ook:Eerste homohuwelijken in Australië
Lees ook:Franse parlement verwerpt homohuwelijk
Lees ook:Crowdfunding voor huwelijk lesbisch stel
Lees ook:Tienduizenden protesteren in Taiwan tegen homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>