Militairen op Canal Parade platvloers

De deelname van militairen aan de Amsterdam Canal Parade afgelopen zomer was platvloers. Dat schrijft de Nederlandse Officieren Vereniging: ‘De deelname met een platbodem vol medewerkers van een serieuze organisatie als defensie die bloedserieuze zaken volbrengen, valt vreselijk uit de toon en wordt al gauw platvloers’, staat te lezen in verenigingsblad Carré, in het artikel ‘Gay Pride, Defensie Pride?’  De redactie ‘herkent zich niet in deze vertoning en vindt dat defensie met deelname aan een dergelijk carnavalesk feestje in de grachtengordel een verkeerd visitekaartje van de krijgsmacht afgeeft.’

 

Waarvan acte. Persoonlijk vond ik het ontroerend om te zien dat ook homo en lesbo militairen eindelijk op een eigen boot konden en mochten meevaren: twee jaar geleden mocht dat nog niet, vorig jaar mochten ze alleen op persoonlijke titel op andere boten meevaren. De defensieboot was een initiatief van de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht (SHK).  Ze stonden keurig in uniform en zwaaiden naar het publiek. Niet overdreven uitbundig, zonder ontblote basten op de voorplecht, geen geëxalteerde danspasjes, maar heel beschaafd. Net zoals agenten van Roze in Blauw, het homonetwerk van de Amsterdamse politie, dat al jaren doen: in uniform meevaren op een eigen boot, zonder zich overdreven, noem-het-‘gay’, te gedragen.

Lees ook:Defensie met eigen boot op Canal Parade
Lees ook:Homo militairen boos over verbod deelname Canal Parade
Lees ook:Militairen mogen meevaren in Canal Parade
Lees ook:Militairen mogen in uniform naar Gay Pride
Lees ook:Toch geen militairen in uniform op Gay Pride

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>