Politie Twente zoekt getuigen van misdrijf

De Politie Twente zoekt getuigen van een misdrijf. Donderdagochtend 18 augustus 2011 omstreeks 07.30 uur wordt in Delden langs het Twentekanaal, ter hoogte van het viaduct van de A1 nabij het Grasbroek, het lichaam van de 59-jarige Jan Diphoorn uit Hengelo in het water aangetroffen. Sectie heeft dit uitgewezen dat de 59-jarige door een misdrijf om het leven is gekomen. Het Team Grootschalige Opsporing, genaamd TGO Maureen, heeft 20 rechercheurs ingezet om de zaak te onderzoeken. Jan Diphoorn was openlijk homoseksueel en had veel sociale contacten, ook via internet (bron: perbericht).

 

De politie komt graag in contact met mensen die:

  • Regelmatig contact hadden met Jan Diphoorn, nadrukkelijk ook via internet, aangezien hij daar zeer actief was. De politie wil graag spreken met mensen die via e-mail, chat, social media of profielen op websites contact met hem hadden.
  • Jan Diphoorn hebben gezien tussen woensdagavond 17 augustus en donderdagochtend 18 augustus om 07.30 uur, het tijdstip van zijn aantreffen. Ook mensen die bijzonderheden hebben gezien in de omgeving van zijn woning aan de Bornsestraat in Hengelo en/of het Twentekanaal nabij het Grasbroek zijn welkom.

 

Heeft u informatie die relevant is voor dit onderzoek? Weet u waar Jan Diphoorn is geweest of met wie hij contact heeft gehad, heeft u hem zelf nog gezien of contact met hem gehad via e-mail, chat of internet? Neemt u dan contact op met de Politie Twente, TGO Maureen via 0031-343578844. Ook is het mogelijk om contact op te nemen via een afgeschermd traject. U kunt dan bellen met een speciaal beschikbaar gesteld telefoonnummer van de Criminele Inlichtingen Eenheid: 0031-6-47627169. Uiteraard kunt u de informatie ook melden bij Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0031800-7000. Mailen kan via [email protected].

Lees ook:Enschede trekt de roze kar in Twente
Lees ook:Initiatief feest LGBT vluchtelingen / donaties etc gezocht
Lees ook:Mannen gechanteerd met foto’s cruising area
Lees ook:VPRO Andere Tijden zoekt ‘genezen’ homo’s
Lees ook:Thema-avond COC Deventer over homofoob geweld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>