Minister India noemt homoseksualiteit een westerse ziekte

Roze India is woedend over de uitspraken van de minister van volksgezondheid, Ghulam Nabi Azad. Op een conferentie over aids in de hoofdstad Delhi zei hij dat homoseksualiteit een onnatuurlijke ziekte is die zich in rap tempo over India verspreid. Volgens de minister komt homoseksualiteit vaker voor in de westerse wereld, naar ‘helaas’ ook steeds meer in India. Homoactivisten gingen de straat op. Sinds 2009 is homoseksualiteit niet meer strafbaar in India. De uitspraken van de minister zijn een stap terug, vinden de demonstranten.

 

‘Hij is niet geschikt als minister van Volksgezondheid’, aldus één van de demonstranten, ‘hij denkt niet aan minderheden en weet er ook te weinig van. ‘Hij mag niet zomaar zeggen dat homoseksualiteit een ziekte is.’ Minister Azad van Volksgezondheid is niet onder de indruk en lijkt weinig spijt te hebben van zijn uitspraken: ‘Wat ik heb gezegd, zei ik om bestwil van mannen die seks hebben met andere mannen. Dat is een grote uitdaging voor het ministerei, om ze te identificeren, adviseren en te behandelen.’ Demonstranten eisen excuses van de minister, maar die kijkt hij voorlopig niet te willen maken.

Lees ook:Is Ratelband ook homofoob?
Lees ook:Sterke toename hiv infecties homo’s Hongkong
Lees ook:Bollywood ster in campagne tegen verbod op homoseks in India
Lees ook:Homofobe taal in Surinaams parlement
Lees ook:COC: weer homofobe spreker op symposium studentenvereniging

1 Reacties // Reageer

One thought on “Minister India noemt homoseksualiteit een westerse ziekte

  1. sportingact

    Zolang de mensen in India nog steeds hun behoeftes moeten doen in gootjes in de straten van Mumbai, heb ik toch liever deze “westerse ziekte”, dan allerlei ziektes op te lopen aldaar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>