Aids Fonds komt met schokkende cijfers over hiv op de werkvloer

Zondag 22 mei 2011 presenteert het Aids Fonds een rapport met schokkende cijfers over hiv en werk in De Burcht in Amsterdam, het voormalig Vakbondsmuseum aan de Henri Polaklaan (vlakbij Artis; 13.30-15.30 uur; inloop vanaf 13.00 uur). Sinds 2009 voert het Aids Fonds de campagne ‘Sluit hiv uit, niet de mensen met hiv’, dit jaar in het teken van hiv en werk. TNS-NIPO deed, in opdracht van het Aids Fonds, onderzoek naar hoe leidinggevend Nederland denkt over werknemers met hiv. ‘Een schokkende uitkomst’’, zegt Ton Coenen, directeur van het Aids Fonds.  (bron: persbericht).

 

Zondag overhandigt hij het rapport aan FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Onder leiding van journalist Charles Groenhuijsen zullen diverse spelers uit het veld met elkaar de discussie aangaan over werk en hiv. Dit zijn onder andere Agnes Jongerius (FNV), een vertegenwoordiger uit het bedrijfsleven, Jaap Maas (specialist in infectieziekten van de Nederlandse Vereniging van arbeidsgeneeskundigen en bedrijfsartsen; NVAB) en Roy (werknemer met hiv die in conflict kwam met zijn werkgever in de zorgsector). Journalisten krijgen deze middag de gelegenheid voor interviews.

 

Ook zal Jongerius een foto van zichzelf onthullen die vanaf dinsdag op vacaturesites staat met de vraag: ‘Vindt u dat iemand die hiv heeft dit moet vertellen tijdens een sollicitatie?’ Vanaf dinsdag zullen door het hele land posters hangen met prikkelende vragen om mensen zo te laten nadenken over de reacties die hiv oproept. Presentatoren Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw, Jörgen Raymann, tattoo-artiest Henk Schiffmacher, politicus Ronald Plasterk en FNV-bestuurder Agnes Jongerius werken dit jaar mee aan de campagne. Het Aids Fonds roept iedereen op zijn kennis en houding op het gebied van hiv te testen op www.hoepositiefbenjij.nl.

Lees ook:Aids Fonds campagne ‘Sluit hiv uit, niet de mensen met hiv’
Lees ook:Dinsdag 26 april: Aids Fonds start campagne met pop-up fototentoonstelling
Lees ook:Nog altijd angst en onwetendheid over hiv
Lees ook:Canal Parade herdenkt slachtoffers rampvlucht MH17
Lees ook:Minister Plasterk lanceert campagne over hiv en stigma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>