Bradley Manning moet vrij

Er komt opnieuw een actie voor de vrijlating van Bradley Manning, de 23-jarige Amerikaanse ex-militair die binnen het Amerikaanse leger twee keer duidelijk voor zijn gevoelens uit durfde te komen. De eerste keer door uit de kast te komen, terwijl Don’t Ask Don’t Tell nog van kracht was: de wet die bepaalt dat homo’s en lesbo’s het land mogen dienen, zolang ze hun geaardheid geheim houden. De tweede keer door duidelijk aan te geven dat geweld tegen gewone burgers door een leger niet acceptabel is.

 

Toen deze tweede boodschap in het leger zelf geen gehoor vond, zou hij contact hebben opgenomen met de website Wikileaks: hij wordt ervan verdacht  geheime documenten te hebben doorgesluisd. Deze verdenking maakt Bradley Manning op dit moment de meest vooraanstaande politieke gevangene in Amerika. Het gerucht gaat dat Manning nu aan een regiem wordt onderworpen, wat verdacht veel op marteling lijkt. Vandaag werd bekend dat Manning is overgeplaatst naar een militaire gevangenis in Quatico in Virginia. Zaterdag 28 mei is er een demonstratie op het Museumplein in Amsterdam om zijn vrijlating te eisen.

Lees ook:Bradley Manning Support rally
Lees ook:Chelsea Manning wil met hongerstaking behandeling geslachtsidentiteitsstoornis afdwingen
Lees ook:Chelsea Manning komt vandaag vrij
Lees ook:Obama verleent strafvermindering aan Chelsea Manning
Lees ook:Harvard University trekt gastdocentschap Chelsea Manning in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>