Roze senioren ongezonder dan hetero ouderen

De gezondheid van oudere homo’s en lesbo’s is een stuk slechter dan die van even oude hetero’s. Dat blijkt uit een gezondheidsmonitor die in Californië is gehouden. Homomannen tussen de 50 en de 70 hebben vaker last van fysieke handicaps, diabetes en hoge bloeddruk dan heteromannen van hun leeftijd; 45 procent heeft last van psychische klachten en 20 procent van hen heeft hiv. Van oudere homomannen woont de helft op zichzelf, tegen 13 procent van de heteromannen.

 

Lesbo’s hebben niet alleen meer fysieke, maar ook meer psychische klachten dan even oude heterodames. Ook hier zijn meer lesbische vrouwen alleenstaand. Veel roze senioren raken in een sociaal isolement; dat zou een oorzaak van de verschillen kunnen zijn. Ze hebben veelal geen kinderen en weinig contact met de familie.

Lees ook:Homo’s slanker, lesbo’s dikker dan hetero’s
Lees ook:Roze ouderen leven vaker alleen
Lees ook:Homo’s voelen zich vaker onveilig dan hetero’s
Lees ook:GGD Amsterdam: opnieuw toename syfilis onder homo’s
Lees ook:Zorg voor de gezondheid van homoseksuelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>