Anti homogeweld blijkt ordinaire verkeersruzie

Afgelopen donderdag werd een man afgetuigd: volgens de media  vanwege zijn homoseksualiteit. Hij werd zwaar toegetakeld met een fietsslot en moest in het ziekenhuis worden geopereerd. De man werd gemolesteerd op de Riekerweg naast het Nieuwe Meer, een homo cruising gebied. De verdachte heeft zichzelf bij het politiebureau gemeld. Hij verklaarde dat het incident een verkeersruzie was en niks met de homoseksualiteit van het slachtoffer te maken had.

Het slachtoffer reed op een bromfiets en kreeg ruzie met de man op een kinderbakfiets. Dat mondde uit in een vechtpartij, waarbij de bakfietsfiguur een zwaar fietsslot gebruikte. Hij is zondag na het verhoor weer vrijgelaten.

Lees ook:Ruzie in gaycafé Haarlem loopt uit de hand: man raakt gewond
Lees ook:Homo afgetuigd in Amsterdam
Lees ook:Anti-homogeweld in Leeuwarden
Lees ook:Tatchell bij rel rond Olympische vlam in Londen
Lees ook:Verhoor Schiedamse ‘sodomiet’ kandidaat ‘Stuk van het Jaar’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Anti homogeweld blijkt ordinaire verkeersruzie

 1. Peter

  Dat is nu al de zoveelste keer dat een incident nogal voorbarig als anti-homogeweld wordt aangemerkt, maar bij nader inzien meer een gewone ruzie blijkt te zijn…

    /   Reply  / 
 2. sportingact

  Het had net zo goed wel iets geweest kunnen zijn waar een incident van gemaakt wordt om de gemoederen stil te houden, want ook dat gebeurd. Er is meer anti homogeweld dan wordt gepubliceerd.
  De man met fietsslot had wel homofobe uitlatingen gedaan even daarvoor. Dus was het wel een ordinaire verkeersruzie?

  Één van de twee had een te kort lontje en die ramt er dan op los met een fietsslot? Is die persoon bang dat hij zijn vuist bezeert?
  Hoop dat de politie dit wel ziet als een ernstig “incident” want met een fietsslot kan je wel iemand z’n hersens inslaan.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>