Wie heeft de grootste?

Wie heeft de grootste? Bedoeld wordt: welke school heeft de grootste Gay-Straight Alliance (GSA), een bondgenootschap van homo –en hetero leerlingen en docenten op een school. Het is het thema van de Nationale GSA Week 2011 van maandag 21 tot en met vrijdag 25 maart 2011: het moment voor scholen om een GSA te beginnen of uit te breiden.

 

De kern van de actie is een petitie waarin leerlingen en docenten beloven het woord ‘homo’ niet als scheldwoord te gebruiken, voor homo;s en lesbo;’s op te komen als ze worden gepest en de GSA te ondersteunen. Na ondertekening zijn ze onmiddellijk ondersteunend lid van de GSA op hun school en maken kan op een optreden tijdens een grote pauze op vrijdag 25 maart. In de loop van de week wordt duidelijk wat dat optreden is.

Lees ook:Piter Jelles heeft de grootste
Lees ook:COC Limburg start posteractie en nieuwe website
Lees ook:‘Homo’ populairste scheldwoord op school
Lees ook:Scholieren dragen paars tegen homofobie
Lees ook:Homogeschiedenis.nl maakt homoseksualiteit bespreekbaar op school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>