Conferentie homoseksualiteit en islam

Op zaterdag 19 februari 2011 organiseren de samenwerkingspartners HTIB (de Turkse Arbeidersvereniging in Nederland), het Turks homoloket, het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN), COC Nederland en The Inner Circle (Kaapstad, Zuid-Afrika) een conferentie over homoseksualiteit & islam: twee onderwerpen die met elkaar in conflict lijken te zijn. Roze moslims en moslima’s voelen zich niet begrepen en stuiten op het dilemma dat zij moeten ‘kiezen’ tussen geloof en liefde (bron: persbericht).

Het doel van deze conferentie is om de rol van religie bij de emancipatie van LHBT-ers met een islamitische achtergrond te bespreken. De conferentie start met een lezing van de Zuid-Afrikaanse roze imam Muhsin Hendricks van The Inner Circle (zie foto). Imam Hendricks werkt vanuit zijn LHBT-organisatie al jaren aan de empowerment van LHBT-ers met een islamitische achtergrond, waarbij hij het geloof zelf centraal stelt. Na de lezing van Hendricks zal er een plenaire discussie volgen in de zaal, waarbij de rol van religie bij de emancipatie van LHBT-ers centraal staat. Aan het einde van de avond kunt u onder het genot van een lopend buffet in informele sfeer de dialoog voortzetten. Aanmelden kan via [email protected] Info: Humera Alam, 020-6234596 of [email protected].

Onderwerp: homoseksualiteit & islam
Locatie: 1e Weteringplantsoen 2c, 1017 SJ, Amsterdam (HTIB gebouw)
Tijd & datum: 19 februari 2011 van 16:00 tot 21:00 uur.

Deze conferentie wordt mogelijk gemaakt door E-Motive en Oxfam Novib.

Lees ook:Roze imam komt naar Nederland
Lees ook:SP: EU-lidstaten moeten vaart maken met erkennen geregistreerde homoparen
Lees ook:Homoprijs COC voor imam
Lees ook:Debat lesbische en biseksuele moslima’s
Lees ook:UvA Pride lezing: homoseksualiteit en boeddhisme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>