Stuur geen homo asielzoekers terug naar Uganda

Na de moord op homoactivist David Kato is het duidelijk: stuur geen homo –en lesbo asielzoekers terug naar Uganda. Dat zegt de Britse Lesbian & Gay Immigration Group (UKLGIG). Zij eisen van de Britse regering de zekerheid dat roze asielzoekers de hulp krijgen die ze nodig hebben en niet teruggezonden worden.

 

Zo werd de 29-jarige Ms. Namigadde asiel geweigerd, omdat er niet genoeg bewijs zou zijn dat ze lesbisch is, terwijl haar directe omgeving zegt dat ze in Uganda jarenlang samenwoonde met een Canadese vrouw, tot boze buren hun huis in brand staken. Ze vluchtte in 2003 het land uit en vertelde PinkNews dat haar deportatie gepland staat op vrijdag 21.00 uur. Ze is bang dat ze terug in eigen land ook vermoord wordt. Volgens de UKLGIG toont de dood van Kato aan hoe gevaarlijk Uganda is voor homo’s en lesbo’s.

Lees ook:Herdenkingsbijeenkomst vermoorde Ugandese homoactivist
Lees ook:Britse homo in Uganda dreigt te worden veroordeeld vanwege van hem gestolen seks images
Lees ook:Homoactivist in Uganda vermoord
Lees ook:Tv-tip: vluchten om seksuele geaardheid
Lees ook:Albayrak versoepelt regelgeving homo asielzoekers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>