Scholieren halen half miljoen op voor STOP AIDS NOW!

Zaterdag maakten 10.000 jongeren in Ahoy Rotterdam een statement tegen aids tijdens het dance4life event 2010. Om de stilte en taboes rondom hiv en aids te doorbreken dansten in 26 andere landen eveneens tienduizenden jongeren. Een live satellietverbinding de dansende jongeren met elkaar. Het was de afsluiting van schools4life, het scholenproject van dance4life waaraan in Nederland bijna 80 middelbare scholen deelnamen. Scholieren zamelden geld in voor projecten van STOP AIDS NOW!: in totaal kwam 347.543 euro binnen. De leerlingen van Winkler Prins uit Veendam haalden met 44.078 euro het hoogste bedrag bij elkaar. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken verhoogt dit bedrag met 150.000 euro (bron: persbericht).

Erica Terpstra, lid van de internationale raad van advies van dance4life, gaf het startschot van het evenement: ‘Ik word hier zo blij van. Dit is de toekomstige generatie die er in gelooft dat zij met de kracht van hun jeugd de wereld kan veranderen. Top!’ Doutzen Kroes bedankte de leerlingen voor hun inzet. Onder meer Fedde le Grand, Don Diablo en The Partysquad traden belangeloos op. De presentatie was in handen van Giel Beelen, Nikkie Plessen en Horace Cohen. De scholieren in Nederland stonden live in verbinding met nog eens tienduizenden leeftijdsgenoten in onder andere Argentinië, Barbados, Mexico, Moldavië, Spanje, Turkije, Verenigde Staten en Zambia. Zij dansen gezamenlijk de ‘drill’, de wereldwijde dance4life dans, en maakten zo een statement tégen aids.

 

dance4life is de internationale organisatie die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Van de 7.400 mensen die dagelijks geïnfecteerd raken met hiv is bijna de helft jonger dan 25 jaar. dance4life inspireert daarom juist jongeren om in actie te komen. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in meer dan 25 landen verspreid over 5 continenten. dance4life Nederland is de jongerencampagne van STOP AIDS NOW!

Lees ook:Scholieren actief voor STOP AIDS NOW! Tijdens dance4life
Lees ook:Dance4Life in de Utrechtse Jaarbeurs
Lees ook:Jan Kooijman ambassadeur van dance4life
Lees ook:Aids Fonds wil passage homo’s in aidsbeleid wereldwijd
Lees ook:Seksonderwijs voor alle jongeren ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>