Jan Kooijman ambassadeur van dance4life

Jan Kooijman gaat zich inzetten als ambassadeur van dance4life, de organisatie die jongeren inspireert om in actie te komen tegen hiv en aids. De soapacteur uit ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ en jurylid bij So You Think You Can Dance’ zal zijn bekendheid gebruiken om jongeren in Nederland bewust te maken van de wereldwijde aidsproblematiek.

 

Jan Kooijman: ‘Mijn link met dance4life is heel logisch. Ik heb zelf jarenlang gedanst en ben jurylid bij hét programma waar het allemaal om dans draait. Ik zie wat dans los kan maken in mensen en vind het te gek dat dance4life deze positieve energie gebruikt om jongeren wereldwijd in actie te laten komen tegen hiv en aids.’ Hij gaat direct aan de slag als ambassadeur. Afgelopen zaterdag verzorgde hij in de studio van het Scapino Ballet Rotterdam al een workshop om twee dansgroepen van Kunstbende klaar te stomen voor het dance4life event op 27 november in Ahoy Rotterdam: de afsluiting van het scholenproject van dance4life. Ook in de 26 andere landen waar dance4life actief is, wordt op dat moment het project met een event afgesloten. Via satelliet worden de tienduizend jongeren in Nederland verbonden met nog eens tienduizenden jongeren wereldwijd.

 

 In de aanloop naar het dance4life event en Wereld Aids Dag (1 december) zal Jan in mediaoptredens aandacht vragen voor het doel van dance4life: ‘Ik hoop dat ik jongeren in Nederland bewuster kan maken van de wereldwijde aidsproblematiek. En van het feit dat het niet alleen een ver-van-je-bed show is, maar ook in Nederland nog wekelijks enkele jongeren geïnfecteerd raken met hiv. Ik ben blij dat ik mijn bekendheid kan gebruiken om bij te dragen aan die bewustwording.’

 

Na een danscarrière bij het Scapino Ballet Rotterdam, speelt Jan Kooijman sinds 2009 in ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ de rol van Danny de Jong en is hij jurylid van de RTL 5-show ‘So You Think You Can Dance’. Daarnaast presenteerde hij deze zomer de RTL  4-serie ‘Ik kom bij je eten’. Op 22 oktober kreeg hij tijdens het TelevizierRing Gala de ‘Televizier Talent Award’ uitgereikt.

 

Dance4life is de internationale organisatie die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Van de 7.400 mensen die dagelijks geïnfecteerd raken met hiv is bijna de helft jonger dan 25 jaar. dance4life inspireert daarom juist jongeren om in actie te komen. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in meer dan 25 landen op vijf continenten. Dance4life Nederland is de jongerencampagne van STOP AIDS NOW!

Lees ook:Scholieren actief voor STOP AIDS NOW! Tijdens dance4life
Lees ook:Scholieren halen half miljoen op voor STOP AIDS NOW!
Lees ook:Dance4Life in de Utrechtse Jaarbeurs
Lees ook:Kijkers OUTTV kiezen Jan Kooijmans tot Man van 2010
Lees ook:Wereld Aids Dag 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>