Gratis vaccinatie tegen Hepatitis B tijdens Gay Pride

Tijdens de Amsterdam Gay Pride biedt de GGD homo –en biseksuele jongeren gratis vaccinaties aan tegen Hepatitis B. Deze soa komt steeds minder voor, maar de hoofdstad telt nog altijd ruim tienduizend ‘risicojongeren’ die niet zijn ingeënt. Sinds 2006 is de GGD actief in het uitgaanscircuit en heeft op die manier al zo’n 13.000 Amsterdamse mannen bereikt.

 

Een op de vijf mannen die seks hebben met mannen in de hoofdstad komt met de ziekte in aanraking. Het is een ernstige levenontsteking die blijvend schade kan opleveren en zelfs leverkanker kan veroorzaken. De ziekte wordt door een virus verspreid en niet alleen overgedragen via seksueel of bloed-bloed contact, maar ook door het delen van bijvoorbeeld tandenborstels, scheermesjes en nagelschaartjes. Dat maakt Hepatitis B honderd keer besmettelijker dan hiv, het virus dat aids veroorzaakt. Condooms beschermen tegen hiv, maar niet afdoende tegen Hepatitis B, omdat dat niet uitsluitend via seks kan worden overgedragen. Vrijdag en zaterdag staat een mobiel vaccinatiepunt van de GGD in de Reguliersdwarsstraat, zondag op het Stoperaplein.

Lees ook:GGD: gratis vaccinaties voor homomannen tegen hepatitis B
Lees ook:Advies Gezondheidsraad aan Schippers: ‘screen risicogroepen op hepatitis’
Lees ook:Hepatitis A terug in homoland – nu ook in Nederland
Lees ook:Toename hepatitis C onder homo’s
Lees ook:Hoge Raad wil Groninger hiv-zaak heropenen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>