Elton John zou alles inruilen voor tiener die aan aids stierf

De Britse popzanger Elton John zou er alles voor over hebben om een tienerboy terug te krijgen, die aan aids overleed. Dat schrijft hij in een brief in de Washington Post.  John overwon naar eigen zeggen zijn drugsverslaving door de Amerikaan Ryan White (zie foto), die in 1990 op 18-jarige leeftijd stierf. Toen hij in 1985 op zijn dertiende een behandeling tegen hemofilie onderging, werd aids geconstateerd. Hij werd van school geschopt en gediscrimineerd, maar groeide uit tot nationale woordvoerder voor anderen die de ziekte hebben. Elton John las erover in een magazine en sloot vriendschap met de jongen en zijn familie. Hij was de laatste week bij hem in een ziekenhuis in Indianapolis en zong op zijn begrafenis. Daarna richtte de zanger de Elton John Aids Foundation (EJAF) op.

 

In de brief schrijft John: ‘Dear Ryan. Twintig jaar geleden stierf jij aan  aids. Ik zou er dolgraag mijn roem en geld voor over hebben, zelfs om maar één keer te kunnen praten met jou: degene die mijn leven en dat van miljoenen mensen met aids veranderde. In plaats daarvan schrijf ik je deze brief.’ Hij prijst de tiener die het publiek een andere kijk op de ziekte gaf en herinnert Amerika eraan dat alle slachtoffers van aids onschuldig zijn: ‘Ryan, als je eens wist hoe de wereld sinds 1990 is veranderd en hoeveel jij daaraan hebt bijgedragen. Jij inspireerde me om mijn leven te veranderen en jouw werk voort te zetten. Door jou vecht ik sinds twintig jaar tegen aids.’ Elton John schrijft verder dat hij na de dood van White besefte ‘alles te hebben wat zijn hartje begeerde: ik was een aardige jongen en werd een zelfzuchtige drugsverslaafde. Toen lukte het me om af te kicken.’ De popzanger geeft volgende week een concert in Indiana, ter herinnering aan White.

Lees ook:Sir Elton John: ‘Mijn grootste wens is dat aids verdwijnt’
Lees ook:Elton John schrijft musicalfilm over aids
Lees ook:Elton John is machtige Engelsman
Lees ook:Moeder Elton John huurt look-a-like voor haar 90e verjaardag
Lees ook:Geen adoptiekind uit Oekraïne voor Elton John

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>