Olympisch zwemkampioen Australië uit de kast

De voormalige Australische zwemkampioen Daniel Kowalski is openlijk uit de kast gekomen. De 34 jarige zwemtopper won vier Olympische medailles. Hij zei ‘het zat te zijn een leugen te leven’ en vertelde de Sunday Age ‘Out and proud’ te zijn en dat rugbyspeler Gareth Thomas uit Wales een voorbeeld voor hem was geweest. Thomas kwam in december openlijk uit de kast. In 2006 vertelde Kowalski vrienden en familie dat hij homo was, maar naar de buitenwereld hield hij zijn geaardheid geheim.

 

‘Altijd als ik op het startblok stond, voelde ik een gebrek aan zelfvertrouwen en ik vroeg me wel eens af of dat angst was: angst om niet te weten wie ik eigenlijk was. Op sportief gebied verloor ik van een aantal fantastische kampioenen: daar hield ik het op dat ik verloor, maar wie weet kwam het door gebrek aan zelfvertrouwen en ontbreken van mijn eigen identiteit, dat ik misschien niet het uiterste uit mezelf heb gehaald.’ Kowalski volgt een aantal andere Australische topsporters die ook uit de kast kwamen, zoals rugbyspelen Ian Roberts en de Olympische duikkampioen Matthew Mitcham. Gareth Thomas feliciteerde hem op Twitter: ‘Een fantastische vriend is nu een vrij man, die duizenden anderen kan helpen.’

Lees ook:Olympische roeier Nieuw-Zeeland uit de kast
Lees ook:Rugbyspeler komt uit de kast
Lees ook:Gay Rugbyspeler Gareth Thomas zoekt love
Lees ook:Olympisch zwemmer Ian Thorpe uit de kast
Lees ook:Topsport en homo: gaat dat samen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>