Navratilova heeft borstkanker

Martina Navratilova heeft borstkanker. ‘I cried’, vertelt de 53-jarige tennis-legende in People magazine: ‘Ik sloeg stijl achterover. Ik voelde me zo de baas over mijn eigen lijf en leven en toen kwam dit: dat heb ik helemaal niet zelf in de hand.’  Ze zegt dat ze goede kansen op herstel heeft. Volgende maand beginnen de bestralingen die in totaal zes weken duren.

 

Navratiova won in haar tennisloopbaan achttien grandslam titels, waaronder negen maal Wimbledon en was ruim 300 weken de nummer één van de tennistop. In 1994 nam Navratilova afscheid in de single wedstrijden, in 2004 nam bij de dubbels.  Volgens haar behandelend arts is er slechts een kans van één procent dat vrouwen met deze vorm van borstkanker eraan overlijden. In februari werd bij een routineonderzoek een knobbeltje in de linkerborst geconstateerd  bij de Tsjechische tennisvedette, dat is verwijderd.

Lees ook:Tennislegende Martina Navratilova vraagt vriendin ten huwelijk op US Open
Lees ook:Navratilova: ‘Onbegrijpelijk dat geen enkele mannentennisser uit de kast komt’
Lees ook:Geen openbaar afscheid voor Sandra Reemer
Lees ook:Tennisster Navratilova: lesbisch en kritisch
Lees ook:Bidden helpt tegen hiv en homosekualiteit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Navratilova heeft borstkanker

  1. Elsa

    Dat veel bewegen borstkanker voorkomt klopt dus niet.
    Gebruik geen hormonen in de overgang!
    Lees op internet: Dromen van eeuwig jong zijn. ( De Pers )

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>